Vaření – olivová pomazánka

Vaření – olivová pomazánka

V pondělí 9. dubna jsme si pochutnali na olivové pomazánce, ke které jsme si místo klasického pečiva udělali indické placky s názvem chapati.

Jako první jsme si přichystali těsto na placky, těsto je jednoduché a je potřeba jen voda, olej, mouka, sůl a koření na dochucení. My jsme do těsta přidali granulovaný česnek. Všechny suroviny jsme promíchali a těsto jsme nechali pár minut uležet.
Mezitím jsme se vrhli na přípravu pomazánky, do které patří samozřejmě olivy, pomazánkové máslo, lučina a dokonce i slunečnicová semínka. Na dochucení jsme použili dva stroužky česneku a trochu soli. Nejprve jsme opražili slunečnicová semínka, která jsme rozmixovali tyčovým mixérem, taktéž jsme rozmixovali olivy. Potom už jsme všechno společnými silami promíchali, ochutili česnekem a solí. Opražili jsme placky na sucho na pánvi a bylo hotovo. Konečně jsme mohli ochutnávat, byla to veliká dobrota!
Změňte velikost písma
Změňte barvu pozadí