Punčové řezy

Punčové řezy

Po příchodu z dílen, kde jsme hodně pracovali, jsme se rozhodli, že si za odměnu upečeme něco sladkého. Nevybrali jsme si jen tak ledajaký dezert, ale výborné punčové řezy.

Nejdřív jsme si připravili těsto na korpus. Dokud se nám korpus pekl, přichystali jsme si punč. První plát korpusu jsme potřeli meruňkovými povidly, druhou vrstvu jsme polili už přichystaným punčem a také namazali povidly a nechali řezy oddechnout. Večer jsme punčový řez polili domácí polevou z citronové šťávy, moučkového cukru a kapky červeného potravinářského barviva. Tato poleva dodala punčovému řezu jeho tradiční vzhled. Když už bylo všechno hotové, nechali jsme řezy přes noc odpočinout. Ráno jsme si je nakrájeli a o svačinu jsme měli postaráno. A že byl punčový řez výborný, všichni jsme si pochutnali.

Změňte velikost písma
Změňte barvu pozadí